Startpagina   Bio-kerstbomen      Onze oogst      Voor uw eigen tuin      Veemarkt      De Bilt      Nieuws      Running Dinner      Meehelpen in de tuin      Contact   
>> Plantgoed     >> Producten van Bio-Kultura    

  Plantgoed   
 

Plantgoeddagen 2018:

 

Zondag 8 april van 12.00 tot 15.00 uur:

drachtplanten en groenteplanten (o.a.: sla, spinazie, raapsteel, bloemkool, diverse sluitkolen, peul, biet en plantuitjes). 

Vrijdag 11 mei van 14.30 tot 18.30 uur:

Rond de ijsheiligen is de tweede plantgoedverkoop. Het zou dan niet meer mogen vriezen 's nachts en daarom kunnen op dat moment alle vorstgevoelige planten de grond in. Wat dacht u van: courgette, pompoen, tomaten (veel keuze) en komkommer? 

Zaterdag  7 juli van 12.00 - 16.00 uur:

Als je in de winter nog uit eigen tuin wilt eten, moet je nu al gaan planten. Boerenkool kan nog in de grond, maar ook een herfstteelt courgettes of spinazie. Én het is de meest geschikte tijd voor broccoli. Verder natuurlijk veldsla en winterpostelein: dit zijn winterharde 'slasoorten'.

 

 

Op bovengenoemde dagen worden twee soorten plantgoed verkocht:

1.  Groenteplantjes (eenjarig) voor in de moestuin. Alle soorten die verkocht worden, kunnen meteen buiten worden uitgeplant. Het meeste plantgoed is opgekweekt door ’n Groene Kans. Een paar soorten is opgekweekt door plantenkwekerij Jongerius en de plantuitjes komen van Carel Bouma. In alle gevallen is het plantgoed gecertificeerd biologisch.

2.  Drachtplanten (een- en meerjarig): planten waarvan de bloemen bijen, vlinders en andere insecten aantrekken. De planten zijn afkomstig van Bijenkans, een bedrijf dat op hetzelfde terrein gevestigd is als ’n Groene Kans. Ook dit plantgoed is gecertificeerd biologisch.

De plantgoedverkoop vindt plaats op de Groenekanseweg 142 in Groenekan. Graag uw eventuele auto aan het begin van de oprit parkeren. Wanneer u de oprit afloopt, ziet u links (ons winkeltje in) de schuur. Als u hier rechtsaf gaat, komt u bij de schuur waar het plantgoed staat. Hier is ook iemand die u meer kan vertellen over de rassen en de verzorging van de planten.

 

 

Neemt u alstublieft een kistje of een doosje mee om het plantgoed in te doen!

Het is mogelijk om plantgoed van te voren te bestellen. Dit is handig wanneer u op de genoemde dagen niet kunt komen, of wanneer u zeker wilt zijn dat een bepaalde soort niet uitverkocht is. Dit jaar zal het vooruitbestellen mogelijk zijn via onze reguliere webwinkel. Het vooruitbestellen via de webwinkel is alleen mogelijk voor groenteplanten. Bestellen kan tot uiterlijk zaterdag 7 april, 12 uur.

Voor drachtplanten kunt u direct contact opnemen met Guido van Rijkom

Als u gebruik wilt maken van de webwinkel om groenteplanten te bestellen, kunt u een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen.

 
 
 
 
 
      Disclaimer      .  
© 2018 by 'n Groene Kans• powered by ibnv CMS