Startpagina   Bio-kerstbomen      Onze oogst      Voor uw eigen tuin      Veemarkt      De Bilt      Nieuws      Running Dinner      Meehelpen in de tuin      Contact   
>> Regelmatig     >> Af en toe     >> Stage     >> Wwoof    

  Wat kan ik doen bij 'n Groene Kans?   
 
Helaas, onderstaande tekst moet nog aangepast worden. Kort gezegd komt het hierop neer: in 2017 kunnen vrijwilligers 's ochtends meewerken van 9.00  - 13.00 uur.
 
Heeft u zelf geen (moes-)tuin heeft en wilt u zo nu en dan even flink de handen uit de mouwen steken? Of wilt u gewoon lekker een paar uurtjes in de week groen bezig zijn? Of wilt u meewerken aan een betere wereld en terloops meer te weten komen over biologische groenteteelt? Dan bieden we u de mogelijkheid om als vrijwilliger een of meerdere dagdelen met ons mee te werken.
 
Onze werkzaamheden op de tuin zijn zeer divers: soms moet er even flink doorgewerkt worden en is iedereen geconcentreerd met zijn of haar eigen taken bezig, op andere momenten gaat het er wat rustiger aan toe en is er onder het werk ook tijd en ruimte voor een gezellig praatje. Deze variatie vindt u terug binnen ons vacatureaanbod. 
 
Heeft u interesse in een van onderstaande vacatures, neem dan contact met ons op. 
 
We beschikken niet over de capaciteiten en de tijd voor de begeleiding van mensen met een zorgvraag of psychiatrische problemen. 
 

Algemene tuinwerkzaamheden

Met de voeten stevig op de grond, en met de handen in de aarde, tijd om tot jezelf te komen en actief bezig te zijn.
Wanneer de oogst gedaan is en de bestellingen geleverd zijn, is het tijd om de tuin zelf te onderhouden. Onder leiding van een van de tuinders wordt er gewerkt aan het zaai- of plantklaar maken van de bedden, het planten van nieuw pootgoed, onkruid wieden, schoffelen en het opruimen/ composteren van afgeoogste gewasresten. Oosten zal slechts heel af en toe voorkomen, omdat dit grotendeels in de vroege ochtend al gedaan wordt. Bij regenachtig weer proberen we de werkzaamheden naar de kas te verplaatsen. 
 
 

Uw hoeft (nog) geen groene vingers te hebben om te komen helpen, die kweekt u vanzelf, net als vieze vingers. Een positieve instelling en het vermogen om af en toe zelfstandig te kunnen werken maken het werk op de tuin zowel voor uzelf als voor ons tot een aangename bezigheid! 

Wanneer: iedere doordeweekse dag van 13:30 – 17:30 uur, met om 15:15 theepauze. Op zaterdag: tijden in overleg.
Van half maart tot november. 
 

Early morning work-out: oogsten

Wie graag vroeg uit de veren is en voor het ontbijt of werk een productieve groene work-out wil doen, is van begin mei tot half september ’s ochtends om 6:00 uur welkom om te helpen met oogsten. En dat tijdens misschien wel het mooiste moment van de dag: het speciale licht van de opkomende zon, de dauw die optrekt van het land, de vogels die hun hoogste lied zingen, en de gewassen die op dat moment op hun verst zijn. Het is stevig doorwerken, en altijd weer een uitdaging om de bestellingen voor de winkels op tijd gewassen en verpakt klaar te hebben staan. Het geeft dan ook voldoening als de groenten op weg kunnen naar de klant! 
 
Wanneer: iedere doordeweekse dag starten tussen 6:00 tot uiterlijk 7:30. Eindtijd uiterlijk 11.00 uur. Inclusief ontbijt. Tijden op zaterdag in overleg. Van begin mei tot oktober.
 
LET OP: het oogsten is werk voor gevorderden! Het is daarom noodzakelijk dat u eerst een aantal keer meegeholpen heeft met onze gewone tuinwerkzaamheden. Vervolgens maken wij een inschatting of u over voldoende zelfstandigheid, tempo en concentratie beschikt om mee te helpen met het oogstteam.
 
 

Bloemen

Behalve groenten en fruit, telen we ieder jaar ook zo’n 35 soorten eenjarige bloemen. Daarnaast hebben we nog een stuk met vaste planten (meerjarige bloemen en kruiden), dat afgelopen jaren  verwaarloosd is en daarom dit jaar opnieuw zal worden opgezet. Van de bloemen worden in de zomer en het najaar op zaterdag  boeketten voor de verkoop gemaakt. Klanten kunnen op woensdagmiddag en zaterdag ook zelf bloemen plukken en hun eigen boeket samenstellen. 
Deze tak van ons bedrijf is nog in ontwikkeling, en we zijn daarom op zoek naar iemand die hier samen met de tuinders wat meer structuur en stabiliteit aan zou willen geven. 
We denken vooralsnog aan een middag per week waarin u in eerste instantie samen met één van de tuinders (en na voldoende inwerktijd misschien min of meer zelfstandig) werkt aan het zaaien en planten (volgens een vooropgesteld plan) van de bloemen, het onkruidvrij houden, het verwijderen van oude bloemen en eventueel het maken van boeketten. 
Enige ervaring met tuinieren / bloemen is wenselijk. 
 
Het bloemenseizoen loopt van half maart tot oktober. 
 
 
 
 
 
      Disclaimer      .  
© 2018 by 'n Groene Kans• powered by ibnv CMS